sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ihan tavallista erilaista elämää


Moikka!

Täällä ollaan tosiaan asusteltu kahdeksan kuukautta ja ihan hyvän aikaa taitaa olla viimeisestä päivityksestäkin. Valittelin että kaikki on niin tavallista, ettei kirjoitettavaa ole!


Elokuussa saapuivat uudet vaihtarit! Yhtäkkiä Priewn kanssa oltiinkin niitä vanhoja ja viisaita jotka osasivat kaiken. Meidän koulun menoa ihmettelemään tulivat Céline ja Antoine (Belgia) ja Ailish (Yhdysvallat). Tän kuvan tyttöihin oon tutustunut kaikkein parhaiten. Välillä juodaan matea ja innostutaan uusista jutuista, välillä valitetaan yhteistä turhautumista ja valmistetaan ruokia omista maista gauchoilun vastapainoksi. Espanjaksi tietenkin, alkuun potkaistiin sitä joka sanoo englanninkielisen lauseen!  Kevättalvella ehdin muun muassa käydä luistelutunneilla, laskettelemassa, ohjata suomalaista kansantanssia, aloittaa jazz-tanssin, oppia truco-korttipelin (lattariversio pokerista), pitää esitelmiä kotosuomesta, tehdä sovinnon koiran kanssa ja roikkua kavereilla aamuyöhön. Jälkimmäinen lukukausi on ollut todella paljon helpompi kuin ensimmäinen, kun kielen ja pahimpien kulttuurierojen kanssa on tullut tutuksi.AFS edustaa! Kansainvälisenä rauhan päivänä leivottiin pikkuleipiä ja mentiin jakamaan niitä keskustaan. Herätettiin taas mukavasti huomiota!


Ehdin jo välissä unohtaa, miten kaunis tää paikka on!
 AFS:n tapaaminen: kuva kertokoon kaiken!Vuosittain Ushuaiassa järjestetään klassisen musiikin festivaali, jolloin kahden viikon ajan on konsertteja joka päivä. Esiitymään tulee sekä kansainvälisiä että paikallisia muusikoita. Koulun kanssa käytiin katsomassa muutamana iltana, todella hienoja esityksiä!


Varsinaisten konserttien lisäksi järjestettiin paljon muuta tapahtumaa. Yhtenä iltapäivänä ohjelmassa luki "masterclass de piano" ja mä tietenkin menin katsomaan. Tarkoituksena oli, että kroatialainen ammattipianisti pitää avoimen oppitunnin kaikille halukkaille, mutta kukaan paikallaolija ei halunnutkaan soittaa. Päätin ilmoittautua ja soitin, jännityksestä huolimatta ihan kunnialla ja sain todella hyviä neuvoja. Sen jälkeen pianisti lähti pois, mikä tätä porukkaa vaivaa? Seuraavalla viikolla näin tunnista tehdyn lehtijutun, hahaa oon melkein kuuluisa!


Tänä viikonloppuna vietettiin Halloweenia, ja Ailish halusi näyttää kuinka Coloradossa juhlitaan. Täällä nuorison vapaa-ajanvietto on raivostuttavan aamuyöpainotteista; iltayhdeksään asti jokainen roikkuu koneella edes ajattelematta valmistautumista saati lähtöä. Puoliltaöin kaikki ovat ehkä saapuneet paikalle. Vaihtareiden kanssa saadaan vähän soveltaa ja kokoonnutaan yhteen jo iltapäivällä viettämään aikaa ja valmistelemaan, pidetään hauskaa siis paljon pidempään!


Ensi viikolla lähden AFS:n järjestämälle matkalle maan pohjoisosiin, sieltä lupaan ottaa kuvia!

Kaikille parhaat terveiset!

Saana

1 kommentti:

  1. Moi Saana, kiva kuulla että sun vuosi jatkuu mukavasti. Ja olet jo selkeesti paikallinen julkkis pianotaiteilijanakin :-). On siellä vaan upeat maisemat. Tosi nopeesti aika kulunut! Hyvää ja antoisaa kevään (onks kevät?) jatkoa täältä 'hieman' pimeästä marraskuisesta Klaukkalan illasta :-). Terkuin Kirsi ja Jenni

    VastaaPoista